Soms heeft je hart 
meer tijd nodig 
om te accepteren 
wat je al weet

Dienstverlening; wij hebben alles in huis voor een passend afscheid

Wij hebben alle kennis, middelen en materialen in huis om u te helpen om het afscheid van uw dierbare vorm te geven. Wij staan 24 uur per dag aan uw zijde. Wij helpen u om de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment.

Rouwdrukwerk

U heeft bij ons een ruime keuze in rouwdrukwerk. Niet alleen rouwbrieven, maar ook dankbetuigingen, gedachteniskaartjes en liturgieën. Ook een eigen inbreng door middel van een tekening of een foto is mogelijk. Alle rouwdrukwerk verzorgen wij binnen het bedrijf.

Opbaren

Het opbaren kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld opbaren in een aula, maar ook thuis in een huiselijke sfeer. Opbaren in de kist is een mogelijkheid, maar ook op het eigen bed. Opbaren in rouwhuis Villa Wolvega is een huiselijke mogelijkheid, wanneer opbaren thuis, om welke reden dan ook, niet wenselijk is. Kijk voor nadere informatie verder op deze site.

De uitvaartkist

Samen met de familie kunt u een uitvaartkist kiezen. Ons fotoboek laat verschillende modellen zien. Gaat uw voorkeur uit naar een bijzonder model of een andere kleur dan is dat geen probleem, samen maken we voor u de juiste keuze.

Vervoer

Uitvaartverzorging Kiers beschikt over eigen rouwauto's, uitgevoerd in de kleur grijs. Wilt u gebruik maken van ander rouwvervoer, zoals een koets of witte rouwauto, dan verzorgen wij dat voor u.

Muziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van een uitvaartceremonie. Het beluisteren van enkele muziekstukken vanaf eigen CD of USB gebeurt het meest, maar er valt ook te denken aan het bespelen van een muziekinstrument of een live zanger(es). Wij adviseren u graag.

Toespraken

Soms is zelf spreken voor nabestaanden emotioneel te zwaar. Een funerair spreker kan het delen van het levensverhaal van u overnemen. U kunt kiezen voor het uitspreken van een In memoriam of enkel een gedicht voordragen. Wij willen u graag adviseren.

Bloemen

Bloemen zeggen alles met hun natuurlijke schoonheid. Wij helpen u een keuze te maken en verzorgen het bestellen. Wij hebben contacten met meerdere bloemisterijen, waardoor u zeker bloemen vindt die passen bij de afscheidsceremonie.

Condoleance

Met betrekking tot een condoleance zijn er zo veel mogelijkheden dat het bespreken hiervan een belangrijk punt is in het gesprek met uw uitvaartverzorger.

Asbestemming of het gedenkmonument

Welke bestemming krijgt de as na een crematie? Wij adviseren u over de mogelijkheden. Denkt u na over een gedenkmonument? Om u een idee te geven van de modellen en uitvoeringen hebben wij voorbeeldboeken. Ook kunnen wij u verwijzen naar gespecialiseerde bedrijven, zodat u verzekerd bent van een kwaliteitsproduct.

De verzekering

De uitkering van een polis kunt u als nabestaande uiteraard zelf verzorgen. Wij hebben goede contacten met verzekeringsmaatschappijen en kunnen daardoor, ongeacht bij welke maatschappij u verzekerd bent, u van dienst zijn en de polis laten uitkeren.